Mala delavnica groze

MALA DELAVNICA GROZEkoncna 1200 x 628

Delavnico prirejamo v čast legendarnemu Rogerju Cormanu, dobitniku častnega Hudega mačka na Grossmannu 08. Eden njegovih bolj znanih in kultnih filmov je Mala delavnica groze (1960) - najboljši primer vseh časov, kako brez proračuna posneti brezčasno filmsko mojstrovino. Film je zapisan v Guinnessovo knjigo rekordov kot film, ki so ga posneli v najkrajšem času. Corman je porabil za snemanje cela dva dni in eno noč. To pa so že tudi glavne smernice naše delavnice, ki bo tekmovalne narave.

Iščemo že izoblikovane ali priložnostno improvizirane filmske ekipe, ki bodo tekom festivala posnele kratki žanrski film. Za snemanje bodo imele na voljo dva dni in eno noč. Ob že napisanih scenarijih bo pred-produkcija (snemalna knjiga, izbira lokacij, maska,…) trajala največ dva dni. Post-produkcija filma (montaža, glasba, digitalni učinki,…) prav tako.

Vodja delavnice je Vasja Rovšnik, ki bo s pomočnikom skrbel za pomoč in svetovanje pri vseh produkcijskih fazah delavnice. Na voljo bo tudi nekaj mask oz. že izdelanih posebnih učinkov ter improvizirane snemalne luči. Snemalno opremo si ekipe zagotovijo same, v poštev pridejo vse vrste digitalnih kamer.

Na delavnico se prijavitelji prijavijo s scenariji oz. sinopsisi za filme (priporočeno do 20 minut), ki jih bo selekcionirala posebna komisija. Z izbranimi projekti bodo sledile konzultacije, katerih cilj bo dokončna izdelava scenarija do začetka delavnice. Predvidoma bomo izbrali pet filmskih ekip – odvisno od kvalitete in možnosti realizacije prijavljenih scenarijev. Organizatorji si pridržujemo pravico do odpovedi delavnice, v kolikor bo premalo izbranih projektov.

Delavnica se bo začela predvidoma 19. junija in bo trajala do konca festivala 24. junija. Filmi morajo biti končani do 15. ure v soboto 24.06.

Zmagovalni film bo izbrala posebna žirija in ga razglasila na zaključni ceremoniji festivala!

 

POGOJI PRIJAVE

1. Na delavnico se prijavite s scenariji oz. sinopsisi (priporočeno do 20 minut).

2. Prijavnica mora vsebovati krajšo biografijo in filmografijo avtorja ter seznam produkcijske ekipe.

3. Obvezne priloge:

  • sinopsis (do 1 tipkane strani) oz. scenarij (največ 30 tipkanih strani)
  • krajši seznam opreme za izvedbo prijavljenega projekta (kamere, stativi,...)

4. Komisija bo upoštevala le žanrske igrane filme. Dokumentarni filmi bodo izbrani izjemoma.

5. Prijavnica mora biti poslana najkasneje do 19. junija na naslov:

GROSSMANNOV FESTIVAL FANTASTIČNEGA FILMA IN VINA

p.p. 153

9240 Ljutomer

ali na e-mail:

petja.kolenko@grossmann.si

6. Posnete filme bomo kopirali v festivalski arhiv. Organizator si pridržuje pravico do uporabe filmov za promocijo festivala. Filmi ali odlomki filmov se ne bodo uporabljali za komercialne namene.

7. Organizator si pridržuje pravico do odpovedi delavnice, v kolikor bo premalo izbranih projektov.

8. S poslano in izpolnjeno prijavnico se smatra, da soglašate z vsemi omenjenimi točkami.

 

PRENESITE PRIJAVNICO:

v doc formatu

v pdf formatu

 

 

 

Gosti