Program za otroke

120',
Jezik: slovenščina

Tudi to leto bo Grossmannov festival v sodelovanju z vrtcem Ljutomer izvedel program za naše najmlajše, tokrat tudi za vrtce iz sosednjih občin.
Letos se bodo vrtcem iz Občine Ljutomer (Vrtec Ljutomer, Vrtec Cven, Vrtec Cezanjevci in Vrtec Stročja vas) pridružili še vrtci iz Občine Ormož (VIZ Vrtec Ormož in enota Velika Nedelja, Vrtec Miklavž pri Ormožu in dislocirana enota na Kogu ter vrtec Ivanjkovci), Občine Križevci pri Ljutomeru (Vrtec Križevci pri Ljutomeru ) in Občine Veržej (Vrtec Veržej).

Program je sestavljen iz kreativnih delavnic, ogleda animiranih risank, izbranih za to starostno skupino otrok in kratkih filmčkov, ki so jih naši vrtečjaki ustvarili s pomočjo svojih vzgojiteljic.

Program se bo odvijal v torek, 20.6. v Ormožu na grajskem dvorišču in 22. ter 23.6. na Glavnem trgu v Ljutomeru od 9h do 11h.

Kratki animirani filmi

Distribucija: DSAF

Mišja hiša
Slovenija; 2022; 8 min
Režija: Timon Leder

Mišek se ujame v star kolut sira. Požrešno gloda mehko sredico. Toda sredina sira ni neskončna, mišek je z vsakim grizom bliže skorji. In mački, ki čaka zunaj …

Spacapufi
Slovenija; 2021; 12 min
Režija: Jaka Ivanc

V čarobno pisani goščavi se spacapufi nažirajo s slastnimi žižami. Nekega dne z grozo ugotovijo, da so vsa drevesa do konca obrali.

Pikapolonica hoče odrasti
Slovenija; 2021; 12 min
Režija: Miha Knific

Mala pikapolonica se odloči, da hoče odrasti, A kako naj to stori? V želji po odgovorih zapusti varno zavetje domačega travnika in se odpravi v neznano.


Serija "Tako zraste..."

V vsaki epizodi je glavni lik izbrana žival v svojem naravnem življenjskem okolju. Njen razvoj spremlja pripoved v rimah, ki se zaključi z dvema ugankama, ki povzameta, kaj se otrok nauči ob gledanju epizode.

Tako zraste... Žaba
Slovenija; 2019; 5 min
Režija: Miha F. Kalan, Jernej Žmitek

Tako zraste... Riba
Slovenija; 2020; 5 min
Režija: Miha F. Kalan, Jernej Žmitek

Tako zraste... Morski konjiček
Slovenija; 2021; 5 min
Režija: Miha F. Kalan, Jernej Žmitek


Koyaa – Razigrani avtomobilček
Slovenija; 2019; 3 min
Režija: Kolja Saksida

Na deževen dan se Koyaa odloči, da bo pospravil sobo. Ko pospravi, se Koyaa ponosno razgleda naokoli, ob tem pa stopi na avtomobilček, da neobvladljivo zaokroži po sobi.

Koyaa – Divji ležalnik
Slovenija; 2017; 3 min
Režija: Kolja Saksida

Na poletni dan si Koyaa zaželi počitka na ležalniku. Ležalnik se nepričakovano zapre in tesno stisne Koyoo, potem pa se nenadoma odpre, da Koyaa kot iz topa poleti proti skalni steni.

Koyaa – Leteči zvezek
Slovenija; 2017; 3 min
Režija: Kolja Saksida

Na lep jesenski dan se Koyaa odloči, da bo popisal delovni zvezek. Ko odpre platnico, se ta se sama zapre nazaj. Poskuša jo ponovno odpreti, a mu zvezek uide in poleti visoko v zrak.

 

 

Magicne zivali
Projekcije

20. 06. 2023, 09:00

22. 06. 2023, 09:00
Kino na prostem Glavni Trg Ljutomer

23. 06. 2023, 09:00
Kino na prostem Glavni Trg Ljutomer