Prleški pločnik slavnih

PLOCNIK SLAVNIH LOGO 01

PRLEŠKI PLOČNIK SLAVNIH
Projekcije filmov za najmlajše


V sklopu projekta Prleška aleja slavnih, s katerim bomo trajno obeležili vsa slavna filmska imena, ki so v preteklosti obiskala Ljutomer in Grossmannov festival, bomo KTD Festival Ljutomer s partnerjem Zaposlitvenim centrom BM organizirali filmske projekcije za naše najmlajše po vrtcih v vseh občinah v Prlekiji. S tem bomo naše otroke, in preko njih širšo skupnost Prlekije, ozavestili o pomenu tega projekta, ki se bo v prihodnosti predvidoma še širil in dopolnjeval.

Obenem želimo opozoriti na dejstvo, da so mediji postali v zadnjem desetletju pomembni sooblikovalec naše družbe in sestavni del našega življenja in življenja otrok. Ne predstavljamo si več dneva brez televizije, pametnih telefonov, tablic, računalnikov in raznih internetnih vsebin. Zato je toliko pomembneje, da našim najmlajšim omogočimo tudi kvalitetne filmske vsebine.

Ob vsem tem pa ne smemo pozabiti seveda na našo pomembno kulturno dediščino. Prav v naših krajih je namreč bil posnet prvi slovenski filmski zapis in pomembno je, da so otroci seznanjeni s tem. Grosmanov festival že mnoga leta oživlja in nadgrajuje to izjemno filmsko dediščino ter spomin na Karola Grossmana. In ravno Prleški pločnik slavnih bo trajni spomenik tem prizadevanjem. Ker želimo, da bi se ta nadaljeval in nadgrajeval še mnoga leta v prihodnosti, bomo te predstavitve posvetili tistim, ki bodo to prihodnost živeli. In v kateri bodo ponosni na to kulturno dediščino, ki jo bodo upajmo tudi nadgrajevali.

Program kratkih filmov, v duhu Grossmannovega festivala, bomo tako v prvem tednu oktobra predstavili v vrtcih kar osmih občin v Prlekiji. To so Veržej, Križevci, Gornja Radgona, Radenci, Apače, Razkrižje, Svetij Jurij ob Ščavnici in Ljutomer. Vsem sodelujočim se pri tem obsežnem projektu zahvaljujemo.

 

Projekt »PRLEŠKA ALEJA SLAVNIH« sofinancirata Republika Slovenija in Evropska unija iz Evropskega sklada za regionalni razvoj. Dodatne informacije: www.eu-skladi.si in http://www.las-prlekija.com
Projekt izvaja KTD Festival Ljutomer s partnerjema Občino Ljutomer in Zaposlitvenim centrom BM.

 

Logo EU CLLD LAS