Kviz in predavanje - Marko Fančović: Frank Frazetta - od sijajnega risarja stripov do genialnega ilustratorja

Voditelj: Timon Grabovac

Timon Grabovac je svoj prvi kviz sestavil in vodil v Ormožu leta 2019. To je bil en izmed prvih tovrstnih dogodkov v Sloveniji. Od takrat je Timon organiziral že več kot 100 kvizov, ki zmeraj privabijo in navdušijo obiskovalce. Pri njegovih kvizih je zagotovo pomembno znanje, ampak, kot vam bodo povedali največji oboževalci, vas logično razmišljanje, sklepanje in nekaj sreče velikokrat lahko pripeljeta do pravilnega odgovora.

Na Grossmanovem festivalu fantastike in stripa bomo skupaj s Timonom za obiskovalce pripravili tematski kviz. Sodelovanje na kvizu je brezplačno, vprašanja pa za ljubitelje fantastike in stripa zagotovo ne bodo pretežka. Kviz bo sestavljen iz 40-ih vprašanj razdeljenih v dva sklopa. Prvi sklop bo tematski, drugi pa splošni. Tekmovanje poteka v ekipah z največ petimi člani. Namen dogodka je predvsem zabava ob sproščenem vzdušju in zanimivih vprašanjih. Najboljše ekipe prejmejo čudovite nagrade, tolažilno nagrado pa prejme tudi predzadnja ekipa.

 V pavzi med kvizom bo predavanje ponudilo pregled kariere in umetniškega razvoja človeka, ki je napravil revolucijo v vizualnem prikazovanju fantastike in vzpostavil kanone, ki so obrodili nešteto imitacij. V drugem delu kviza bosta dve vprašanji na temo predavanja.

Prijave ekip: https://forms.gle/WeP6vHN2aK4k1bVy6

kviz v3
Gosti

13. 10. 2023, 21:15
Unterhund

Občina Ormož
Grossmann Fantastic Film And Wine Festival
Gradimo prihodnost skupaj
Unterhund
Mladinski center Ormož
Veseli četvrtak