Prihaja Sam Firstenberg

firstenberg

Z veseljem oznanjamo, da bo letošnji častni gost režiser Sam Firstenberg, ki bo tudi predsednik žirije za hudega mačka. Na sobotni zaključni prireditvi bo prejel častnega hudega mačka, nagrado za poseben prispevek k žanrski kinematografiji.

Akcijski film osemdesetih si je nemogoče zamišljati brez Sama Firstenberga in filmov, kot so Maščevanje ninje (Revenge of the Ninja), Ninja III: obsedenost (Ninja III: The Domination), Maščevalna sila (Avenging Force) in seveda Ameriški ninja (American Ninja), ki še vedno velja za enega najboljših filmov borilnih veščin vseh časov. Ko je produkcijska hiša Cannon vladala nizkoproračunskemu akcijskemu filmu, je bil Sam Firstenberg njihov najpomembnejši sodelavec. Ves čas je ostal zvest neodvisni produkciji in v 22 letih posnel 22 filmov. Poleg akcije se je preizkusil v vseh žanrih od drame, komedije in musicala do trilerja, znanstvene fantastike in grozljivke.

V sklopu retrospektiv bomo prikazali dva njegova filma, klasični film borilnih veščin Ameriški Ninja in akcijski triler Maščevalna sila, seveda v prisotnosti režiserja, s katerim bo potekal tudi javni pogovor (Master Class).

Letos bo festival v petek prvič potekal tudi v Ormožu, kjer bo prikazan film Ameriški ninja v prisotnosti režiserja. 

Več informacij kmalu, medtem pa si oglejte napoved s strani častnega gosta osebno:

Pokrovitelji

Partnerji