Objavljen je vinski program

VINSKI SAMPIONkoncna 1200 x 628

Na letošnjem Grossmannu se za naslov Vinskega šampiona Hudega mačka potegujejo WTF – Whiskey Tango Foxtrot (Templarjevo posestvo & Turistična kmetija Hlebec), muškat otonel (VinoReja Kaučič), sivi pinot (Vina Gjerkeš), chardonnay (Hiša penin Frangež) in Dišeči traminec (Steyer).

Letošnji gostje vinskega programa so enolog, vinski vitez in član šampanjskega viteškega reda Alojz Filipič, vinski strokovnjak Bruno Gaberšek in Vinska kraljica Slovenije Meta Frangež.

Vsi dogodki vinskega programa bodo letos potekali na ljutomerskem Glavnem trgu.

Tekmovalna vina in vinarji se bodo obiskovalcem predstavili na slavnostni otvoritvi festivala v torek, 16.7. ob 19h, nato pa še v četrtek, 18.7. ob 18.30h na javni degustaciji, na kateri bo svoje strokovno mnenje k vzorcem podal gost vinskega programa Alojz Filipič. Na dogodku bo prisotna tudi aktualna Vinska kraljica Slovenije Meta Frangež. Alojz Filipič in Meta Frangež bosta tudi podelila nagrado za najboljše vino na zaključni prireditvi festivala v soboto, 20.7. ob 21h. V petek ob 19.30h bo gost vinskega programa Bruno Gaberšek vodil dogodek z naslovom Penine Slovenije.

Več informacij o vinskem programu:

http://www.grossmann.si/sl/program/vinski-program

Pokrovitelji

Partnerji