Christina Lindberg častna gostja Grossmanna 2019

ChristinaLindberg v2

Ponosno napovedujemo, da bo legendarna švedska igralka Christina Lindberg letošnja častna gostja festivala, kjer bo prejela častnega hudega mačka za izjemen prispevek k žanrski kinematografiji. 

Christina Lindberg je ena najznamenitejših ikon eksploatacijskega filma 70-ih. Njena vloga enooke maščevalke v kultni klasiki Triler: krut film je navdihnila Quentina Tarantina za filma Ubila bom Billa. Še prej pa je z vlogami v seksploatacijskih filmih postala švedski seks simbol številka ena. 

Od leta 1970 je v dobrem desetletju nastopila v 23 filmih, od skandinavske erotike (Maid in Sweden, Exponerad), nemških seks komedij (Schulmädchen-Report 4, Was Schulmädchen verschweigen) in sodelovanja s priznanim ameriškim seksploatacijskim auterjem Joejem Sarnom (Every Afternoon, Young Playthings)  do kultne pinku eiga ekstravagance Sex and Fury Norifumija Suzukija. Najbolj izstopajoč je prav gotovo Triler: krut film, popolnoma edinstvena zmes arthouse estetike, seksploatacije in šokantnega nasilja, v katerem Lindberghova zablesti v polnem sijaju in upodobi eno najkultnejših junakinj žanrskega filma. 

Seveda bomo to kultno mojstrovino prikazali v sklopu posebne retrospektive, skupaj z dokumentarcem Christina Lindberg: The Original Eyepatch Wearing Butt Kicking Movie Babe. To pa še ni vse, saj bo Christina Lindberg  na letošnjem festivalu predstavila nov film, grozljivko Črni krog, ki jo je režiral Adrián García Bogliano, dobitnik hudega mačka na Grossmannu 2016 za film Scherzo Diabolico.

Več informacij kmalu, zato še naprej spremljajte našo stran in se pripravite na novo rundo fantastičnega filma in vrhunskega vina!

Pokrovitelji

Partnerji