Ron Goossens, Low-Budget Stuntman
Nizozemska; 2017; 79 min; v nizozemščini s slovenskimi in angleškimi podnapisi

 Četrtek, 13.7. ob 20.00h KINO DVORANA KULTURNI DOM

Scenarij in režija: Steffen Haars, Flip Van der Kuil
Fotografija: Joris Kerbosch
Glasba: Tessa Rose Jackson, Michiel Marsman
Igrajo: Tim Haars, Maartje van de Wetering,
Bo Maerten, Michiel Romeyn, Henry van Loon,
Dennie Christian
Producent: Maarten Swart
Produkcija: Kaap Holland Film
Žanr: komedija

Gosta:
Steffen Haars  Flip Van der Kuil


Nizozemska filmska industrija je v finančnih težavah, ko se neambiciozni pijanski vratolomnež Ron Goossens znajde v čustvenih. Morda je zanj edina rešitev, da postane nizkoproračunski kaskader in poskuša zapeljati lepo manekenko in igralko, ki ji sledi z enega snemanja na drugega.

Režiserski dvojec Steffen & Flip, ki je uspeh doživel s filmsko in TV serijo New Kids, se v značilnem provokativnem stilu vrača s politično nekorektno, družbenokritično, množicam prijazno komedijo, ki se na izjemno zabaven način loteva nizozemske družbe. Pripravite se na oster humor, obilo krohotanja in zelo bistroumno zabavo!

Režiserja, scenarista in igralca Steffen Haars in Flip van der Kuil sta doživela izjemen uspeh s TV serijo New Kids, ki je postala fenomen na Nizozemskem in po vsej Evropi. Ko jima je produkcijska hiša Eyeworks (Kaap Holland Film) dala priložnost, da po seriji posnameta film, sta oba New Kids blockbusterja postala uspešnici, ne le na Nizozemskem, ampak sta tudi v Nemčiji, Belgiji, Skandinaviji, Japonski itd. Poleg uspeha na blagajni sta filma osvojila tudi vrsto nagrad, med drugim nagrado za najboljšo režijo komedije (New Kids Turbo) na Fantastic Festu 2011 in nagrado za najboljšo komedijo na Fantastic Festu 2012. Leta 2013 sta Haars in van der Kuil posnela romantično komedijo Bros Before Hos.