Finska; 2017; 105 min; v finščini z angleškimi podnapisi

Četrtek, 12.7. ob 21.00h KINO NA PROSTEM (GLAVNI TRG)

Režija: Jesse Haaja
Scenarij:
Jesse Haaja, Pekka Lehtosaari,
Timo Puustinen, Miika J. Norvanto
Fotografija
: Tero Saikkonen
Glasba
: Tuomas Kantelinen
Igrajo: Kris Gummerus, Rami Rusinen, Matti Onnismaa,
Renne Korppila, Alina Tomnikov, Bianca Bradey
Producenti: Trevor Doyle, Jesse Haaja,
Miika J. Norvanto, Timo Puustinen
Produkcija
: Frozen Flame Pictures,
Black Lion Pictures, Haaja & Arwo Design
Žanr: akcija, fantastika
Gosta:
Jesse Haaja           Bianca Bradey

 
V finskem mestecu Mikkeli se nahaja glavni štab zlobne farmacevtske korporacije Vala. Skrivnostni superheroj Rendel je edini, ki si upa postaviti po robu njihovim peklenskim načrtom. Vala se odloči najeti skupino zločincev z vseh strani sveta, da bi se znebila maskiranega maščevalca.

Prvi finski superherojski film bo na letošnjem Grossmannu navdušil vse ljubitelje maskiranih pravičnikov! Režiser Jesse Haaja, ki si je Rendela izmislil še kot šolar, je poskrbel za pravo vizualno poslastico, natrpano z brutalno akcijo in črnim humorjem, ki bo še posebej ugajala fenom Punisherja in Nolanovega Batmana.

Jesse Haaja ima obilo izkušenj z reklamami kot grafični oblikovalec in umetniški direktor. Leta 2009 je ustanovil podjetje Haaja & Arwo Design, ki je v roku dveh let postalo največja oglaševalska agencija v regiji. Zanjo je kot režiser, scenarist, producent in direktor fotografije ustvaril številne nagrajene reklame, leta 2015 pa je bil izbran za mladega podjetnika leta.

Igralka Bianca Bradey je najbolj znana po vlogi v avstralski kultni klasiki Cesta mrtvih, ki ji je leta 2014 prinesla navdušene kritike na najboljših žanrskih festivalih sveta, kot so ameriški Fantastic Fest (tam je bila nominirana za najboljšo igralko), južnokorejski Busan in kanadski Toronto After Dark.